Guide til en bedre TV-oplevelse

En flimrende TV-skærm er forstyrrende og ødelægger TV-oplevelsen. Derfor kan det betale sig at lave dine hjemmeinstallationer ordentligt, for at sikre, at du får de mest optimale kabel-tv signaler.

Hvorfor flimrer min TV-skærm?

Flimmer på skærmen skyldes indstråling fra frekvenser og apparater, heriblandt 4G-signaler, som trænger ind i installationen i dit hjem. Du kan selv sikre dig det optimale signal ved at tjekke, at din installation lever op til kravene til afskærmning fra udefrakommende signaler. Det vil sige, at du skal undersøge om antennestik, samlinger, fordeler, forstærkere, vægstik og antennekabler er i perfekt stand – altså ’HF-tætte’.

De rigtige antennestik

Støj i TV-billedet stammer oftest fra traditionelle "byggemarkedsantennestik" (dem med plastickappe). De er ikke HF-tætte. Så er dit kabel monteret med et stik, som dette på billedet, så er det bare ud med skidtet!

 

 

Vi anbefaler, at du i stedet benytter dig af hf-tætte metalstik (billedet herunder). På disse skrues stikket fast på kablet. 

 

 

 

Det rigtige antennekabel

Har du en ældre installation med gamle kabler, så kan disse være uskærmet mod støj. Et ordentligt coax kabel (75 Ohm) har i dag dobbelt skærm. Det sikre valg indenfor antennekabler er det der kaldes DG2-3ZH.

 

 

Forsøg desuden ikke at klemme kablerne eller lave meget skarpe buk, da det også kan have indvirkning på kablets evner til at levere signalet ordentligt.

 

Samling af antennekabler

Det er aldrig optimalt at lave samlinger af kabler, men kan det ikke undgås, så er det vigtigt at det gøres korrekt. Igen er det vigtigt med en hf-tæt samling.

Køb endelig ikke disse samlestik med plastikkapper - de er ikke gode nok.

Skal du lave en samling korrekt, så benyt F-stik og et F-Stik samleled, som vist på billedet her nedenfor.

 

 

Deling af kabel-tv signal til 2 tv

Normalt er det kabel-tv signal du får leveret godt nok til at dele til 2 tv. Men ønsker du alligevel at forsøge at gøre signalet endnu bedre, bør du dele med en kvalitetssplitter, som denne på billedet.

 

 

Du bør ikke dele med en af de billige antennefordelere som denne.