Opsætning af mail til Windows 7

Denne vejledning er til dig, der bruger Windows 7. Den vil trin for trin føre dig igennem opsætningen af e-mail i Windows Live mail.

Som udgangspunkt følger der ikke noget e-mail program med i Windows 7. Hvis du ikke har programmet installeret på din computer, kan det installeres fra følgende hjemmeside: http://g.live.com/1rewlive5-web/da/wlsetup-web.exe. 

Hvis du ønsker Windows Live Mail installeret på et bestemt sprog, kan du alternativt gå ind på: http://windows.microsoft.com/da-dk/windows-live/download-windows-essentials 

Når programmet er installeret, trykker du på Windows-ikonet nede i venstre hjørne. Her vælges der "Windows Live mail", som er fremhævet med blåt i illustrationen nedenfor.

 

 

Efter programmet er startet op, vil du se nedenstående skærm. Her trykker du på fandebladet ”Konti” og vælger efterfølgende ”E-Mail”.

 

 

Guiden til opsætning af e-mail vil herefter starte op. Ved "E-mail-adresse" indtastes den e-mail-konto, som du har valgt under Selvbetjening. I eksemplet har vi skrevet kunde@DinAntenneforening.dk. Ved "Adgangskode" indtastes den kode, som du valgte ved oprettelsen. Koden er på minimum 6 tegn. Ved navn indtaster du det navn, som modtagerne af dine e-mails skal se. Husk at sætte flueben i ”Konfigurer serverindstillingerne manuelt”. Tryk derefter på ”Næste”.

 

 

Nu skal serverindstillingerne indtastes. I første rubrik fra venstre side vælges der ”POP” i Servertype. I serveradresse indtaster du: pop.trionet.dk. I ”Port” ved indgående server indtastes der 110.

I rubrikken ”Godkend ved hjælp af” skal der være markeret ”Ryd Tekst”.

Som den sidste ting i venstre side angiver du dit brugernavn i rubrikken ”Logonbrugernavn”. E-mail-adressen som blev valgt i Selvbetjening skal anvendes som brugernavn.

I højre side under "Oplysninger om udgående server" skal følgende informationer indtastes: Ved ”Serveradresse” indtastes der smtp.trionet.dk. Derefter sættes flueben i de to afkrydsningsrubrikker nedenfor. I ”Port” ved udgående server indtastes der 587. Tryk derefter på ”Næste”.

 

 

Tillykke! Din e-mail konto er opsat i programmet Windows Live mail. Tryk på "Udfør" for at afslutte opsætningen.